Over ons

Opgericht in 1919, maar veel jonger van geest dan dit jaartal doet vermoeden! Groepsfoto 2018

2019 nadert met rasse schreden en dat betekent dat Sint-Pieters-Herleving (SPH) aftelt naar de feestelijkheden voor haar honderjarig bestaan. De oudste actieve muzikant (een kranige tachtiger) heeft daarvan het grootste deel nog meegemaakt! Maar de fanfare is vooral een jonge en dynamische muziekmaatschappij, met meer dan 40 muzikanten aan de pupiters: fluiten en klarinetten, alle saxofoons, bugel en trompet, alto, tuba, trombone en bastuba, slagwerk en basgitaar.

Met eigentijdse optredens staat de groep mijlenver van het wat bestofte idee dat mensen soms nog van een fanfare hebben. Intussen blijft SPH de maatschappelijke functie van een fanfare hoog in het vaandel dragen, weliswaar op een hedendaagse manier: benefietconcerten, optredens samen met mensen met een beperking, organisatie van het jaarlijks kermisweekend, een druk bijgewoond Ceciliafeest… SPH is werkelijk een motor van het sociale leven in Sint-Pieters-Kapelle.

De fanfare werkt samen met de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans voor het opleiden van nieuwe muzikanten. Die krijgen de kans om eerst een tijd mee te draaien in het instaporkest van de fanfare, SPH Crescendo.

Heb je zin om hiervan te proeven, kijk dan snel naar onze kalender voor onze activiteiten.

Veel muzikale groeten.