Over ons

Opgericht in 1919, maar veel jonger van geest dan dit jaartal doet vermoeden! Groepsfoto 2018

De Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving (SPH) heeft in 2019 weliswaar haar eeuwfeest gevierd, maar het is vooral een jonge en dynamische muziekmaatschappij. De meer dan 40 muzikanten spelen fluit, klarinet, saxofoon, bugel, trompet, alto, tuba, trombone, bastuba, drums en melodisch slagwerk. Ook de optredens staan mijlenver van het wat bestofte beeld dat (sommige) mensen nog van een fanfare hebben. Toch blijft SPH tegelijk oog hebben voor de traditionele maatschappelijke rol van een fanfare binnen een gemeenschap, maar dan op een hedendaagse manier: benefietconcerten, organisatie van het jaarlijks kermisweekend, een druk bijgewoond Ceciliafeest… SPH is zonder overdrijven een motor van het sociale en culturele leven in Sint-Pieters-Kapelle.
De fanfare werkt samen met de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans voor het opleiden van nieuwe muzikanten. Die krijgen de kans om eerst een tijd mee te draaien in het instaporkest van de fanfare, SPH Crescendo.

Heb je zin om hiervan te proeven, kijk dan snel naar onze kalender voor een overzicht van onze activiteiten. Zin om mee te spelen? Wij repeteren iedere vrijdagavond van 20u tot 22u in de Polyvalente Feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle.

Veel muzikale groeten.